Strengthsfinder®-workshop: sta sterk in uw schoenen

Strengthsfinder®-workshop: sta sterk in uw schoenen

Hebt u soms het gevoel dat u in uw job niet de volle 100 procent uit uw kwaliteiten kan verzilveren? Geen wonder: het is dikwijls moeilijk om uw eigen sterktes precies te benoemen, en vooral: ze te ontwikkelen. Katelijne Rotsaert helpt u uw talenten te ontdekken met de Strengthsfinder. ® tool. Deze vragenlijst, oorspronkelijk ontwikkeld door Marcus Buckingham en Donald Clifton, peilt naar de mate waarin u uw talent inzet in uw werk.

Strengthsfinder®-workshop: doet u elke dag waar u goed in bent?

Onderzoekers Buckingham en Clifton ontwierpen de Strengthsfinder®-methode nadat bleek dat heel wat mensen “nee” hadden geantwoord op de vraag:

“Doet u op uw werk elke dag waar u goed in bent?”

Dus namen ze de proef op de som en vroegen ze een resem succesvolle mensen naar hun geheim. Daaruit kwam naar voren dat uw talenten ten volle benutten één van de sleutelelementen is voor voldoening en succes. Met dat feit in het achterhoofd ontwikkelden ze hun Strengthsfinder® of Sterke Punten Methode. Tom Rath maakte een vernieuwde versie van de methode.

Strengthsfinder®-workshop: koester en kweek uw talenten

Voorafgaand aan de workshop vraagt Katelijne u een vragenlijst in te vullen. Uit uw antwoorden komen uw vijf meest bepalende talenten naar voor. Daarna onderzoekt Katelijne samen met u hoe u die verder laat rijpen en volledig op smaak brengt. U stemt uw workshop of training zelf af op een thema of doelstelling naar keuze. Laat u inspireren door deze voorbeelden van talentmanagement:

  • werken naar “excellentie”, door inzicht in en ontwikkeling van individuele sterktes
  • “jobcrafting”: leren hoe u uw job het beste invult
  • inspelen op diversiteit in samenwerking: leren hoe eenieder zijn bijdrage levert dankzij zijn of haar sterke punten. Zowel bij één-op-één samenwerking, als binnen of tussen teams.
  • coaching: als leidinggevende ervoor zorgen dat uw teamleden vanuit hun sterke punten werken
  • strategische ontwikkeling op niveau van uw organisatie

Katelijne zet de Strengthsfinder®-tool ook in voor

Interesse om zelkennis en samenwerking in uw organisatie te verbeteren?

Contacteer Katelijne Rotsaert (+32 494 16 43 13)