Authentiek Leiderschap

Waarom investeren in authentiek leiderschap?

Wanneer denken, voelen en doen op één lijn zitten, zijn we authentiek. Ons gedrag is dan een weerspiegeling van onze interne waarden en overtuigingen.

We staan op die momenten in onze kracht en hebben volop toegang tot onze capaciteiten. De congruentie tussen denken, voelen en doen, geeft ons niet alleen zelfvertrouwen maar creëert ook vertrouwen in onze relaties. Vertrouwen is op haar beurt een belangrijke factor om te kunnen inspireren, te motiveren en te coachen.

Het hoeft geen betoog dat dit allemaal troeven zijn voor leiders en iedereen die verantwoordelijk is om met een groep mensen duurzaam en waarde(n)vol resultaat neer te zetten.

Organisaties die authentiek gedrag en authentiek leiderschap aanmoedigen, zorgen ervoor dat mensen hun “hele persoon” meebrengen naar het werk en voluit en eerlijk kunnen bijdragen. Ze hebben meer kans op geëngageerde, enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Psychologische veiligheid is dan tegelijk een gevolg én een voorwaarde.

Hoe?

Het is eenvoudig gezegd: denken, voelen en doen op één lijn… maar hoe doet u dat?

We denken zoveel… en we denken niet altijd hetzelfde. Ook voelen blijkt niet altijd zo makkelijk… En de context (ons team, organisatie, familie, vrienden, maatschappij, …) is ook uitdagend.

In het ontwikkelen van authentiek leiderschap gaan we met verschillende oefeningen gebaseerd op krachtige en uiteenlopende invalshoeken* op zoek naar de “Ikigai” van ons leiderschap.

Daarbij komen onze diepste drijfveren, waarden, overtuigingen, levensverhaal, talenten, competenties, passies … naar voren. En wat deze in de context van uw organisatie kunnen betekenen.

Vervolgens faciliteren we het definiëren van uw (ontwikkelings-)ambities en het vinden van een persoonlijke strategie om die waar te maken.

Op welk soort vragen vindt u antwoorden?

  • Hoe sterk moet u zijn als leider en hoe authentiek kunt u zijn? Wat is de impact van uw persoonlijkheid en geschiedenis op uw team?
  • Welke plek en rol neemt u spontaan in? Wat zijn alternatieven?
  • Wat is de impact van uw eigen (onbewuste) vooroordelen?
  • Hoe kunt u leiderschap aan de dag leggen zonder formele leidinggevende positie?
  • Op welke manier werkt draagt u vanuit uw sterkten en passie het best bij aan de be-doel-ing van uw organisatie?


Crescente Consult ontwikkelt Authentic Leadership langs verschillende paden: via een opleiding in groep of team op maat in uw bedrijf, afdeling of team en via individuele coaching.
Zin om het eens te hebben over de ontwikkeling van uw leiders of uw eigen leiderschap?
Contacteer me vrijblijvend.

*Invalshoeken: w.o. Reiss Motivation Profile ©, NLP, Transactionele Analyse, Systemisch perspectief, Voice Dialogue, ..Vraag nu uw gratis LEADERSHIP CHECKLIST aan: Hoe ontwikkeld is uw leiderschap? 36 checkpoints

Uw authentiek leiderschap onder de loep nemen?

Contacteer Katelijne Rotsaert