CollabQ

Er bestaan kennis en methodes om WIJZER SAMEN TE WERKEN.

Ik noem dit graag COLLABQ®.

Collaborative Intelligence helpt u met grote stappen vooruit

Collaborative Intelligence of COLLABQ® is :

  • Het vermogen om waar te nemen wat er gebeurt als mensen samen zijn (WE-awareness) en wat er dan ontstaat aan (bedoelde en onbedoelde) dynamiek, sfeer, rolverdeling, rangorde, inzichten, resultaten, …
  • De kennis en de kunde om organisaties en teams te zien als een “levend systeem” van mensen en hen bewust te laten groeien naar een hoger niveau van samenwerken voor een gemeenschappelijk doel (of purpose).
  • Een (levens-)houding van openheid en nieuwsgierigheid voor wat “anders” is.

Via mijn teamcoaching ontwikkelt u Collaborative Intelligence als skill en als mindset.
Dit is niet alleen een troef voor leiders maar voor iedereen in teams en samenwerkingsverbanden.

Waarom is het ontwikkelen van COLLABQ® NU meer nodig dan ooit?

Ik geloof dat COLLABORATIVE INTELLIGENCE steeds belangrijker wordt voor het duurzaam succes van organisaties.

  • Omdat de "speed of change" in deze wereld organisaties dwingt om heel wendbaar te zijn. Dit vergt niet alleen systemen maar ook een andere mindset inzake overleg en besluitvorming.
  • Omdat trends en tegentrends een complexiteit genereren waardoor het samenbrengen van mensen met uiteenlopende ervaringen, expertise en inzichten noodzakelijk is voor innovatie en goede beslissingen.
  • Omdat veel mensen hun persoonlijke drijfveren willen realiseren en hun talenten willen ontwikkelen via hun werk, vraagt het vinden van alignment tussen persoonlijke "purpose" en deze van team en organisatie aandacht en dialoog.
  • Omdat onze organisaties en maatschappij een steeds grotere diversiteit hebben aan generaties, cultuur, gender, vakgebieden, … is het vaak uitdagend om zich verbonden te voelen / (in verbinding te werken aan) met een gemeenschappelijk doel. Via inclusief leiderschap en besluitvorming kan de rijkdom van de diversiteit benut worden.
  • Digitalisering, globalisering, mediatisering, geëmancipeerde generaties, experten,… dwingen organisaties tot meer transparantie, andere vormen van organiseren en ander leiderschap.

Heeft u nog vragen over CollabQ?

Contacteer Katelijne (+32 494 16 43 13)