VRAAG NU UW TEAMS CHECKLIST AAN

Is uw team futureproof? 37 checkpoints

Checklist TEAMS

Is uw team futureproof? 37 checkpoints

Het woord team houdt een zekere verwachting in. Spontaan maken mensen associaties met sport teams, winning teams, Together Everyone Achieves More,

Vaak is dit ook het geval en voegt het werken in team een grote waarde toe voor de kwaliteit van het resultaat, voor de dienstverlening naar stakeholders, voor de belevenis van het “werk” voor de teamleden, voor probleemoplossing, voor innovatie, …

Maar het is niet omdat u verstandige mensen samen brengt dat zij ook automatisch samen sterke resultaten neerzetten. Of het samenbrengen van mensen in teams loont, hangt af van heel wat factoren. Vaak presteert een team minder dan waar het theoretisch toe in staat is.

Performant teamwerk is er niet vanaf dag één.
Performant teamwerk is het resultaat van een evolutie en blijft aandacht vragen.

Want wat “werkt” in een bepaalde situatie kan helemaal overruled worden door een interne verandering (ontstaan op initiatief van het team) of door evoluties en uitdagingen van buiten het team (de organisatie als geheel, de “markt”, de samenleving, …).

Dus als team af en toe stilstaan bij wat gaat er goed en waar kunnen we nog groeien als team is belangrijk.
Ook het gesprek hierover dat mogelijks verschillende verwachtingen en ambities van teamleden m.b.t. teamwerk naar boven brengt, is al een heel nuttig gebeuren.

Misschien denkt u: wij doen het al prima als team. Fijn! Proficiat!

Maar wie weet, ontdekt u na het doornemen van de teams checkpoints nog groeikansen voor uw team. Vraag uw checklist dus nu nog aan.