Aanpak: Hoe?

Coaching-aanpak van Katelijne: professioneel totaalpakket gebouwd op vier pijlers

Wie bent u? Kijk in de spiegel

Wilt u als individu, team of organisatie evolueren en groeien? Dan is het belangrijk eerst zichzelf te kennen. Hoe zit u ineen? Hoe functioneert u nu? Wat zijn uw sterktes? Maar ook: wat zijn uw zwaktes? Voor welke uitdagingen staat u? Katelijne Rotsaert helpt individuen, teams en organisaties om dit allereerst scherp te zien.

Hoe groeit u vérder?

Katelijne Rotsaert focust met haar coaching-aanpak op wat u nú al goed doet. En hoe u dat potentieel voortaan nog meer kan benutten. Zo ondersteunt zij u, uw teams of uw organisatie om the extra mile óók te bereiken vanuit een waarderende aanpak. Neem een geniale spits. Train hem zo hard als u kunt, maar een doelman maakt u er niet van, toch? Katelijne leert u als organisatie om deze valstrik te omzeilen. Aan de hand van werkvormen, oefeningen en begeleiding die bouwen op passie, succeservaringen en talenten. Zo werken mensen vanuit hun kracht.

Kijk dieper dankzij de coaching-aanpak van Katelijne

Soms is de aanleiding waarvoor u training, coaching of begeleiding wenst een symptoom van een onderliggende oorzaak. Vooraleer “ergens in te vliegen”, onderzoekt Katelijne graag met u of de gevraagde interventie dat resultaat kan bereiken dat u voor ogen hebt. En hoe dit doel dan samenhangt met de strategie en visie van uw organisatie.Zo wint u tijd, energie en middelen.

Streef naar Wholeness: hoofd, hart, ziel en handen

U wilt geen robotten op het werk, maar mensen die hun lijf en leden in de strijd gooien. Die engagement tonen, meedenken en meedoén. Daar draait het bij wholeness om. Katelijne Rotsaert werkt, voor zowel individuen, als teams, als uw organisatie zelf, rond vier pijlers:

  • Hoofd: uw mensen weten waarmee ze bezig zijn. En gebruiken en verspreiden die kennis volop – ook bij collega’s en klanten.
  • Hart: uw mensen bouwen onderling én met klanten positieve relaties uit. Dit sterkt hen in hun werk en straalt ook af op het succes van uw organisatie.
  • Ziel: uw mensen vinden een drive, passie en bezieling in hun werk en in het doel van uw organisatie. Het is belangrijk voor hen.
  • Handen: uw mensen gaan daadwerkelijk aan de slag, en zorgen voor actie en resultaat.


“Een idee omgezet in actie is veel waardevoller dan een idee dat slechts bestaat als idee.”

(Boeddha)

Benieuwd wat deze aanpak voor uw organisatie kan betekenen?

Contacteer Katelijne Rotsaert