Teamcoaching en Leadership Development: why & how

  • WHY?

“We collectively create results nobody wants”, schreef Otto Scharmer.
We creëren een wereld met honger, armoede, oorlog,… weinig mensen willen dit écht.

Maar ook op kleinere schaal: in organisaties, teams en professionele samenwerking ontstaat veel waar individuen niet voor kiezen.

Enkele voorbeelden:

  • innovatie blijft uit of komt te traag op gang
  • beslissingen nemen zonder te luisteren naar alle aanwezige kennis of invalshoeken
  • geroddel, machtsspelletjes
  • hardwerkende (micro-) managers met afwachtende/ cynische medewerkers
  • “zelfsturende teams” met onbevredigende output en/of ontevreden teamleden

En ook hier: als ik met de betrokken individuen praat, blijkt dat de meeste mensen echt wel goede bedoelingen hebben en iets positief nastreven op hun werk. Vaak lopen ze rond met constructieve ideeën over hoe het anders kan. Toch blijkt dit “samen” niet of veel minder goed te lukken. Herkent u dit?

En nu het goede nieuws!

Het goede nieuws is dat er kennis en methodes bestaan om WIJZER SAMEN TE WERKEN.
Ik noem dit graag COLLABQ®.

Ik vind het bijzonder zinvol mij in te zetten voor u, uw teams en uw professionals opdat zij steeds beter in staat zijn om - dankzij of ondanks uiteenlopende visies en achtergronden – samen te bouwen aan succesvolle, innovatieve en betekenisvolle organisaties. Meer dan 15 jaar studie (in binnen- en buitenland) van een brede waaier aan methodieken en jarenlange ervaring vormen de basis van mijn eigen aanpak om het verborgen potentieel aan wijsheid en innovatie in teams en organisaties aan te boren. Welk ontwikkelingsinitiatief voor uw uitdaging het meest geschikt is, kunnen we bespreken.

Ik bied: teamcoaching, leadership development en individuele coaching.

Waarom het ontwikkelen van COLLABQ® U meer nodig is dan ooit

Ik geloof dat COLLABORATIVE INTELLIGENCE steeds belangrijker wordt voor het duurzaam succes van organisaties.
Lees hier waarom.

  • HOW?

Werk samen met mij aan uw team of leadership

Elke potentiële samenwerking start met een vrijblijvend gesprek, waarin u mij uw vraag of aanleiding kan voorleggen en waarin we aftoetsen welk ontwikkelingsinitiatief voor uw uitdaging het meest geschikt is.

Purpose

Ik werk met klanten die – net zoals ik – door middel van hun activiteit willen bijdragen aan een gezond bedrijf of organisatie met maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Gezonde organisaties zijn organisaties waarvan klanten meerwaarde ondervinden, waar medewerkers met plezier werken, die financieel gezond zijn en die ook de samenleving willen dienen.
Bij elk project wil ik ten volle begrijpen hoe de opdracht past in de purpose, waarden en strategie van uw bedrijf of organisatie.

Klantgedreven en agile

U als klant en uw bedoeling staan voor mij centraal in het vorm geven van projecten. Ik houd ervan samen met u en uw doelgroep te onderzoeken wat werkt en samen mogelijkheden, oplossingen en vooruitgang te verkennen.
Dit is een vorm van co-creatie, agile inclusief design op een ander niveau van denken en functioneren dan de gekende weg van top-down plannen maken en zaken implementeren.
Of ik breng de wijsheid van Einstein in praktijk: “Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.”

Procesverantwoordelijk

Ik ben ervan overtuigd dat mensen heel goed in staat zijn om met hun organisatie en team te groeien naar wijzer/intelligenter samenwerken. Mensen blijken vaak meer creativiteit te hebben dan ze kwijt kunnen in hun dagelijks werk.
Tijdens een coachingtraject wordt deze creativiteit aangeboord, samen verantwoordelijkheid nemen wordt gestimuleerd én het samen overwinnen van de obstakels die op die weg voorbijkomen.
Dit is ook in lijn met de coaching-principes. De organisatiecoach is verantwoordelijk voor het proces, de klant voor de resultaten. De coach maakt zich uiteindelijk overbodig.

Samen

Ik geloof trouwens ook sterk in samenwerken op vraagstukken van klanten. Ik maak deel uit van professionele netwerken (in binnen- en buitenland) en werk regelmatig projectmatig samen met collega’s. Op die manier wordt complementariteit gerealiseerd en kan iedereen in zijn sterkte excelleren.


Over the past few years I have had a number of Katelijne's training attended by myself and some of my staff. What I especially appreciate about Katelijne's approach is the way she aims to customize it based on the profile of the group. She has a genuine interest in what occupies a team, what their challenges and interests are. The trainings are practical oriented, but with a solid theoretical underground. Good focus on team dynamics.

Pascal Vercruysse – Director Global Labs (Belgium – Vietnam – China) – On Semiconductor

Meer getuigenissen