Systemic & Inclusive Leadership Development

Systemic & Inclusive Leadership Training

Herkent u één of meer van volgende bezorgdheden bij uzelf of uw collega’s leidinggevenden?

 • Ziet u complexe veranderingen alsmaar toenemen, terwijl het succes van uw change management projecten afneemt?
 • Blijft u opboksen tegen hardnekkige problemen waar al zoveel op ingezet werd?
 • Is uw organisatie wel klaar voor de toekomst? Of verhinderen de bedrijfscultuur en oude patronen echte innovatie, groei en nieuwe opportuniteiten?
 • Loopt u vast met teams waarvan de samenstelling zo vaak wijzigt en de diversiteit leidt tot spanningen en conflicten?
 • Worstelt u met uw rol als leader of manager nu medewerkers alsmaar meer verspreid, in zelfsturende teams en netwerkorganisaties werken?
 • Hoe kunt u leiderschap aan de dag leggen zonder leidinggevende positie? Hoe kunt u andere vormen van leiderschap hanteren?
 • Hoe sterk moet u zijn als leider en hoe authentiek kunt u zijn? Wat is de impact van uw persoonlijkheid en geschiedenis op uw team?

U bent niet de enige CEO, ondernemer of leidinggevende die worstelt met deze vragen. Het is vandaag moeilijker dan ooit tevoren om leider te zijn. Wil u nieuwe perspectieven en antwoorden vinden? Dan helpt Systemic & Inclusive Leadership training en coaching u daarbij. Het stelt u in staat om uzelf, uw team en uw organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Wat is Systemic and Inclusive Leadership?

 • U ziet “het geheel”
  U bent in staat uit te zoemen van de individuele teamleden naar het hele relatienetwerk binnen en rond het team, en binnen en rond uw bedrijf. Het geheel zien betekent ook dat u als leidinggevende een beeld hebt van de toekomst, zicht op het heden, en erkenning van het verleden. Door dit perspectief krijgen uw inspanningen meer effect voor uw klanten en meer impact voor uw organisatie.
 • U neemt uw plek in als leider en dient uw team / uw organisatie.
  Dat betekent dat u uw team in evenwicht houdt, versterkt en op een hoger niveau tilt. Dit doet u zonder te vervallen in uw eigen patronen. Patronen zijn gedragingen die u gewoon bent te doen omdat u het zo geleerd hebt in vroegere samenwerkingsverbanden of in uw familie. Door de “juiste plek” in te nemen zal u krachtigere resultaten halen MET de mensen die u leidt.
 • U ontwikkelt Collaborative Intelligence als leidinggevende. COLLABQ is:
  • Het vermogen om waar te nemen wat er gebeurt als mensen samen zijn (WE-awareness) en wat er dan ontstaat aan (bedoelde en onbedoelde) dynamiek, sfeer, rolverdeling, rangorde, inzichten, resultaten, …
  • De kennis en de kunde om organisaties en teams te zien als een “levend systeem” van mensen en hen bewust te laten groeien naar een hoger niveau van samenwerken voor een gemeenschappelijk doel (of purpose)
  • Een (levens-)houding van openheid en nieuwsgierigheid voor wat “anders” is.
 • U komt met een team tot besluitvorming die ieders kennis en inzichten aanboort en komt zo tot wijzere besluiten die uw klanten en de toekomst van uw organisatie ten goede komen. U creëert betrokkenheid én overwint de valkuil van groepsdenken in teams.
 • U kan met heel verschillende mensen verbinding maken, samenwerken en zelfs een coachingsrelatie uitbouwen. Deze capaciteit helpt u niet enkel intern (binnen uw team of organisatie) maar ook in uw relaties met klanten en partners.
 • U wisselt bewust af in de rol en positie van waaruit u leiderschap inzet.
 • U bent bewust van uw eigen onbewuste vooroordelen en uw impact. Daardoor ontwikkelt u een houding van luisteren en leren in interactie met uw collega’s, klanten en stakeholders.

Leadership training en executive coaching: het ultieme doel

Met Systemic & Inclusive Leadership doorbreekt u de status quo. Het stelt u in staat om uw medewerkers, team(s) en organisatie zichzelf steeds opnieuw te laten transformeren opdat ze blijvend meerwaarde kunnen bieden in onze snel veranderende wereld. Die meerwaarde kan drievoudig zijn: meerwaarde voor (interne en/of externe) klanten, meerwaarde voor medewerkers en meerwaarde voor de samenleving. En dit terwijl uzelf authentiek kan zijn én in beweging blijft.

Verschillende paden

Crescente Consult ontwikkelt Systemic & Inclusive Leadership langs verschillende paden: via een management opleiding op maat in uw bedrijf, afdeling of team, via individuele coaching of via introductiesessies. Wie door Crescente Consult gecoacht of getraind werd en blijvend geïnspireerd wil worden, kan aansluiten bij onze community voor Systemic & Inclusive Leadership.

Interesse om van gedachten te wisselen over deze nieuwe benadering van leiderschap en change management? Of om eens af te toetsen of wij iets voor elkaar kunnen betekenen?

Wat klanten vertellen

“Ik heb meermaals met Katelijne samengewerkt. Ze begeleidde change management trajecten, coachte onze managers en deed ons grote stappen vooruit zetten in teambuilding. Katelijne heeft een grote luisterbereidheid, leeft zich snel in en maakt het verschil met een trefzekere en pragmatische aanpak. Ze heeft een rijke ervaring in vele bedrijven met mensen op vele niveaus (van CEO tot blue collar). Daardoor slaagt ze er in om op een niet-offensieve wijze mensen op vele echelons bij haar gedachtengang te betrekken en te engageren.”
Klaas Decuyper – General Manager, Grohe Belgium

Lees meer getuigenissen van klanten

Vraag nu uw gratis LEADERSHIP CHECKLIST aan: Hoe ontwikkeld is uw leiderschap? 36 checkpoints

Nood aan performant leadership en vernieuwd change management?

Contacteer Katelijne Rotsaert